Portioner:
|
24
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Godis, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Äldre Skånsk dam |
Ingredienser
4.5 dl
|
strösocker |
|
|
|
0.8 dl
|
florsocker |
|
|
|
1 st
|
äggvita |
|
|
|
1.5 dl
|
kallt vatten |
|
|
|
1.5 msk
|
gelatinpulver |
|
|
|
1.5 dl
|
kokande vatten |
|
|
|
|
Till garnering: |
|
|
|
3.5 dl
|
cocosflingor |
|
|
|
4 tsk
|
kakaopulver |
|
|
|
|
Gör så här
1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
Blanda ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet under omrörning.
Tillsätt även denna blandning i bunken.
2. Vispa smeten i ca 30 minuter till ett fast skum.
3. Blanda samman cocosflingor och kakaopulver.
Strö ut ca hälften av blandningen i botten på en form, ca 20x25 cm.
4. Bred ut den färdigvispade smeten i formen och strö över ca hälften av den kvarvarande cocosblandningen.
Ställ formen kallt att stelna, ca 2 timmar.
5. Skär med en vass kniv längs kanten på formen och stjälp hela innehållet upp och ner.
Skär rutor och doppa snittytorna i den resterande cocosblandningen.
Förvaras kallt.
Om man inte vill använda cocosflingor går det lika bra med bara kakaopulver men det går i så fall åt minst dubbla mängden. |