Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Gräddbullar / Cocosbollar

Försök att äta endast en.........det går inte!

Portioner: 24 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Godis,
Inlagt av:
Ursprung: Äldre Skånsk dam

Ingredienser

4.5 dl strösocker
0.8 dl florsocker
1 st äggvita
1.5 dl kallt vatten
1.5 msk gelatinpulver
1.5 dl kokande vatten
Till garnering:
3.5 dl cocosflingor
4 tsk kakaopulver
Gör så här

1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
Blanda ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet under omrörning.
Tillsätt även denna blandning i bunken.

2. Vispa smeten i ca 30 minuter till ett fast skum.

3. Blanda samman cocosflingor och kakaopulver.
Strö ut ca hälften av blandningen i botten på en form, ca 20x25 cm.

4. Bred ut den färdigvispade smeten i formen och strö över ca hälften av den kvarvarande cocosblandningen.
Ställ formen kallt att stelna, ca 2 timmar.

5. Skär med en vass kniv längs kanten på formen och stjälp hela innehållet upp och ner.
Skär rutor och doppa snittytorna i den resterande cocosblandningen.
Förvaras kallt.

Om man inte vill använda cocosflingor går det lika bra med bara kakaopulver men det går i så fall åt minst dubbla mängden.

Det här receptet är sparat av 13 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024