Portioner:
|
6
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Detta recept har jag ärvt efter min svärmor, som gav mig det muntligt, så det har aldrig tidigare skrivits ner, såvitt jag vet. |
Ingredienser
8 hg
|
Fläskkött |
|
|
|
2 pkt
|
bacon |
|
|
|
2 stora
|
gula lökar |
|
|
|
1.5 dl
|
chilisås |
|
|
|
3 dl
|
tjock grädde |
|
|
|
1 tsk
|
curry |
|
|
|
|
Gör så här
Skär köttet i skivor 0,5 - 1 cm tjocka. Skär löken i skivor. Dela bacon i lagom stora bitar. Bryn först löken, flytta den till en ugnseldfast form. Bryn sedan köttet, salta och peppra nÃ¥got. Lägg köttet ovanpÃ¥ löken. Bryn sedan bacon och placera den ovanpÃ¥ köttet. Vispa upp chilisÃ¥sen tillsammans med grädden och curryn. Häll sÃ¥sen över hela anrättningen och sätt in den i ugnen pÃ¥ c:a 200°. Grädda i c:a en halv timme eller tills du ser att grädden kokar.
Servera med en fräsch sallad och kokt potatis.
|