Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Cornetti e ceci Kikärtssoppa med fläsk

Jag gör en jättekastrull varje gång och äter flera dagar i rad. Fantastiskt god, om man gillar kikärter!

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori:
Inlagt av:
Ursprung: Christian Campogiani

Ingredienser

300 g Barilla Cornetti Integrale (fullkorn) eller annan pasta
200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
1 dl olivolja
1 st gul lök, hackad
400 g borlottibönor på burk
800 g kikärtor på burk
1.3 l vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 st sardellfiléer
2 st peperoncini, torkad och smulad eller cayennepeppar, 2 krm
2 kvistar färsk rosmarin
3 st vitlöksklyftor kan uteslutas
70 g parmesanost, färskriven
Gör så här

Värm olivolja i en kastrull. Lägg i den hackade gula löken. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen. Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen. Smula ner grönsakbuljongtärningen och rör runt. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet. Skölj kikärtorna.

Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten. Lägg i sardellfiléerna. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna hela tillsannans med 1 liter vatten och de avrunna sköljda borlottibönorna. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. (Jag brukar koka pastan direkt i soppan på en gång)

Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter. servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin.Severa genast.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024