Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
|
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Christian Campogiani |
Ingredienser
300 g
|
Barilla Cornetti Integrale (fullkorn) |
eller annan pasta |
|
|
200 g
|
rimmat sidfläsk eller pancetta |
|
|
|
1 dl
|
olivolja |
|
|
|
1 st
|
gul lök, hackad |
|
|
|
400 g
|
borlottibönor på burk |
|
|
|
800 g
|
kikärtor på burk |
|
|
|
1.3 l
|
vatten |
|
|
|
1 st
|
grönsaksbuljongtärning |
|
|
|
2 st
|
sardellfiléer |
|
|
|
2 st
|
peperoncini, torkad och smulad |
eller cayennepeppar, 2 krm |
|
|
2 kvistar
|
färsk rosmarin |
|
|
|
3 st
|
vitlöksklyftor |
kan uteslutas |
|
|
70 g
|
parmesanost, färskriven |
|
|
|
|
Gör så här
Värm olivolja i en kastrull. Lägg i den hackade gula löken. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen. Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen. Smula ner grönsakbuljongtärningen och rör runt. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet. Skölj kikärtorna.
Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten. Lägg i sardellfiléerna. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna hela tillsannans med 1 liter vatten och de avrunna sköljda borlottibönorna. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. (Jag brukar koka pastan direkt i soppan på en gång)
Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter. servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin.Severa genast.
|