Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
50 minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget recept |
Ingredienser
500 g
|
picnicbog eller annat fläskkött |
|
|
|
10 st
|
färska champinjoner |
|
|
|
1 st
|
röd paprika |
|
|
|
1 st
|
röd lök |
|
|
|
3 dl
|
matlagningsgrädde |
|
|
|
2 msk
|
kinesisk soja |
|
|
|
1.5 msk
|
thai sweet chili-sås |
|
|
|
1 msk
|
dijonsenap |
|
|
|
2 msk
|
tomatpuré |
|
|
|
5 st
|
potatisar |
|
|
|
1 st
|
morötter |
|
|
|
|
salt |
|
|
|
|
vitlökspeppar (eller vanlig svartpeppar) |
|
|
|
|
rosmarin |
|
|
|
|
timjan |
|
|
|
|
Gör så här
Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.
Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.
Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.
Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.
Blanda även ihop sÃ¥sen, med grädde, soja, sweet chilisÃ¥s, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan pÃ¥ köttet och häll över sÃ¥sen. Ställ in i ugnen pÃ¥ 175° i ca 15 min.
När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut! |