Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
45 minuter |
Kategori: |
Fisk & Skaldjur, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget recept |
Ingredienser
400 g
|
alaska pollock |
eller annan valfri vit fisk |
|
|
2.5 dl
|
creme fraiche |
gärna laktosfri |
|
|
1.5 dl
|
matlagningsgrädde |
detsamma här |
|
|
1 msk
|
citronsaft |
|
|
|
1 st
|
rödlök |
|
|
|
|
citronpeppar |
|
|
|
|
dill |
torkad eller färsk |
|
|
|
vitlökspulver |
|
|
|
|
salt |
|
|
|
2 dl
|
räkor utan skal |
|
|
|
|
Gör så här
Tina fisken. Sätt ugnen pÃ¥ 200°. Lägg i portionsstora bitar av fisken i en ugnssäker form.
Blanda ihop såsen, och använd kryddorna i den mängd du själv känner för.
Skär rödlöken i den form du föredrar.
När såsen är ihopblandad, häll detta över fisken och avsluta med att blanda i den skurna löken i såsen.
Ställ in i ugnen och låt stå där ca 30-35 minuter beroende på hur snabb och effektiv din ugn är. Ca 10 minuter innan rätten är färdig, tillsätt räkorna och låt dom gå med i ugnen.
Servera med kokt ris eller potatis, och eventuellt en sallad. Njut! |