Portioner:
|
8
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
40 minuter |
Kategori: |
Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
100 g
|
smör |
|
|
|
100 g
|
vit choklad |
|
|
|
2 st
|
ägg |
|
|
|
2 dl
|
strösocker |
|
|
|
2 tsk
|
vaniljsocker |
alt 1 tsk äkta vaniljpulver, eller 1 skrapad vaniljstång |
|
|
dl
|
vetemjöl |
|
|
|
1 st
|
citron |
både skal och saft |
|
|
1 dl
|
hallon |
frysta eller färska |
|
|
|
Gör så här
1, Sätt ugnen pÃ¥ 200°.
2, Vispa ägg, strösocker och vanilj pösigt.
3, Smält smöret och rör ner den vita chokladen där i, tills det har blivit en enda smet, och häll sedan i det i äggblandningen. Rör ner vetemjölet.
4, Riv ner citronskal i smeten, och dela sedan citronen och tillsätt citronsaften från hela citronen och rör ner.
5, Smörj en form med avtagbara kanter och ha sedan i smeten. Toppa med hallonen. Sätt därefter in kakan i ugnen i ca 25-35 minuter.
Servera kakan antingen som den är, eller pudra över lite florsocker och/eller med lättvispad grädde. |