Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Ljus Foccacia på surdeg

Portioner: 40 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Bröd,
Inlagt av:
Ursprung: Eget recept

Ingredienser

Surdeg
25 g jäst
3 dl vatten
3 dl rågsikt
Resten
1400 g vetemjöl
7 dl vatten
0.5 dl olja eller flytande margarin
1 msk salt
25 st finhackade gröna oliver med paprika
200 g tärnad fetaost
1 msk oregano
2 msk olivolja
Gör så här

Surdeg:

Lös upp jästen i ljummet vatten, blanda ut rågsikten och låt detta stå i rumsvärme i en dag och tillsätt då ½ dl rågsikt till och låt stå en dag till.

SenÂ…

Blanda surdegen med ljummet vatten (37 C) fettet, salt och mjöl. Arbeta ordentligt till en smidig deg, gärna i assistent först och sedan på bakbord. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
KnÃ¥da ut pÃ¥ mjölat bakbord och ha i oliver, fetaost, oregano som du blandat med olivoljan. Lägg det i en lÃ¥ngpanna och tryck ner 12 minitomater. LÃ¥t jäsa under duk en timme. SkÃ¥ra brödet som pÃ¥ bilden och grädda dem i ugnen i 200° i ca 30 minuter. LÃ¥t det kallna under bakduk.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024