Portioner:
|
40
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Bröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget recept |
Ingredienser
Surdeg
|
25 g
|
jäst |
|
|
|
3 dl
|
vatten |
|
|
|
3 dl
|
rågsikt |
|
|
|
Resten
|
1400 g
|
vetemjöl |
|
|
|
7 dl
|
vatten |
|
|
|
0.5 dl
|
olja eller flytande margarin |
|
|
|
1 msk
|
salt |
|
|
|
25 st
|
finhackade gröna oliver med paprika |
|
|
|
200 g
|
tärnad fetaost |
|
|
|
1 msk
|
oregano |
|
|
|
2 msk
|
olivolja |
|
|
|
|
Gör så här
Surdeg:
Lös upp jästen i ljummet vatten, blanda ut rågsikten och låt detta stå i rumsvärme i en dag och tillsätt då ½ dl rågsikt till och låt stå en dag till.
SenÂ…
Blanda surdegen med ljummet vatten (37 C) fettet, salt och mjöl. Arbeta ordentligt till en smidig deg, gärna i assistent först och sedan på bakbord. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
KnÃ¥da ut pÃ¥ mjölat bakbord och ha i oliver, fetaost, oregano som du blandat med olivoljan. Lägg det i en lÃ¥ngpanna och tryck ner 12 minitomater. LÃ¥t jäsa under duk en timme. SkÃ¥ra brödet som pÃ¥ bilden och grädda dem i ugnen i 200° i ca 30 minuter. LÃ¥t det kallna under bakduk. |