Portioner:
|
10
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
40 minuter |
Kategori: |
Dessert, Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
Kaksmet
|
100 g
|
smör el. margarin |
|
|
|
2 st
|
ägg |
|
|
|
2 dl
|
strösocker |
|
|
|
2.5 dl
|
vetemjöl |
|
|
|
Fyllning
|
3 dl
|
blandade bär |
|
|
|
0.5 dl
|
sötmandel |
hackad el.flagad |
|
|
|
margarin och ströbröd |
till formen |
|
|
|
Gör så här
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm och sätt ugnen pÃ¥ 175°.
Smält matfettet i en kastrull och dra av från värmen.
Rör ner ägg, socker och sist mjölet till en slät smet.
Häll i formen, strö över bär och sist mandeln.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Sikta övet lite florsocker vid servering.
Den är god som den är, men ännu lite godare med vaniljglass. |