Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
60 minuter |
Kategori: |
Vegetariskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
Röran
|
1 st
|
gul lök |
|
|
|
300 g
|
färska champinjoner |
el. frysta |
|
|
1 msk
|
rapsolja |
|
|
|
1 st
|
vitlöksklyfta |
pressad |
|
|
1 dl
|
vatten |
|
|
|
1 st
|
paprika |
röd, grön el. blandat |
|
|
1.5 dl
|
majskorn |
|
|
|
1.5 tsk
|
spiskummin |
|
|
|
1.5 tsk
|
koriander |
pulver |
|
|
1.5 tsk
|
chilipulver |
|
|
|
2 msk
|
maizena |
utrört i lite vatten |
|
|
1 dl
|
creme fraiche |
|
|
|
1.5 dl
|
kokt ris |
|
|
|
0.5 tsk
|
salt |
|
|
|
Montering
|
8 st
|
tortillabröd |
stora |
|
|
2 dl
|
chunky salsa |
|
|
|
1 dl
|
riven ost |
|
|
|
|
Gör så här
Hacka den gula löken och skiva champinjonerna.
Fräs tillsammans i oljan så löken mjuknar men inte tar färg.
Tärna paprikan och tillsätt den , vitlök, majs, vatten och kryddor och låt puttra några minuter.
Red av med maizenan utrörd i lite vatten.
Tillsätt sen creme fraiche och riset.
LÃ¥t allt bli varmt och smaka av med salt.
Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop som till crepes.
Lägg dem i en ugnsfast form (ev. smord med lite olja så fastnar det mindre) , ringla över salsan och strö över osten.
Gratinera tills osten fÃ¥tt fin färg ca 20 min pÃ¥ 175°. |