Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Dubbelmarinerad Fläskfilé

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

600 g fläskfilé
Marinad 1
1 dl öl
1 dl japansk soja
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk färsk rosmarin hackad (el torkad)
1 msk sambal badjak
Marinad 2
1 dl olivolja
2 dl reducerad steksky från grytan
1 msk balsamvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk tomatpuré
1 krm salt
Nöthack
1.5 dl blandade nötter t.ex. pinje, pistage, hassel, cashew,
0.5 dl olivolja
2 msk citron pressad
1 krm vitpeppar
1 krm salt
Gör så här

Två dagar innan: Pusta filén. Blanda ihop marinad 1. Lägg köttet i en dubbel plastpåse och häll i marinaden. Förslut påsen och lägg i kylskåpet 1-2 dygn. Vänd då och då.

Tillagningsdagen: Ta upp köttet och spara marinaden. Torka av köttet och bryn det vakert brunt runtom.Ta upp köttet och lägg i en ugnsform. Häll den sparade marinaden i stekpannan och koka upp. en del av köttsaften koagulerar nu. Sila ner uppkoket i formen med köttet.

Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och stek till 70°. Tag upp köttet och lÃ¥t det svalna. Sila stekskyn och koka ihop den lite. En del används avsvalnad till marinad 2, resten kan du frysa och ha som bas till en god sÃ¥s.

Blanda ihop marinad 2. Skiva köttet i ganska tunna skivor, skeda över marinaden, plasta och ställ i kylen.

Rosta nötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta. Hacka lite grovt och blanda med olja, citron, salt och peppar.

Vid servering: Ös köttet med marinaden. Strö över nöthacket.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024