Portioner:
|
6
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
45 minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Mitt eget recept, det föddes allt eftersom jag lagade till det. |
Ingredienser
1 kg
|
picnicbog eller annat fläskkött |
|
|
|
2 dl
|
trattkantareller |
frysta och/eller förvällda |
|
|
3 dl
|
tjock grädde |
|
|
|
|
smör |
till stekning och sås |
|
|
3 dl
|
riven ost |
valfri sort |
|
|
2 msk
|
vetemjöl |
|
|
|
|
salt |
|
|
|
|
svartpeppar, malen |
|
|
|
|
Gör så här
Skär köttet i skivor nÃ¥got tunnare än 1 cm. Bryn dem i smör och salta och peppra försiktigt. Lägg skivorna nÃ¥got lutande i en ugnsfast form. Fräs de tinade kantarellerna i smör, salta och peppra (om du gillar lite starkare mat salta och peppra lite extra i sÃ¥sen). Avred sÃ¥sen frÃ¥n botten, dvs sikta vetemjöl över svampen, rör om och häll pÃ¥ grädden. Rör om och lÃ¥t det hela koka ihop nÃ¥got. Häll sÃ¥sen över köttet. Försök fÃ¥ den att täcka allt kött. Strö över osten och gratinera i 200° i 20 -25 minuter. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Vill du äta LCHF så kan du bara strunta i potatisen och äta mera sallad i stället. Det blir gott i vilket fall som helst.
Kan naturligtvis också göras laktosfri. Bara att byta ut grädden mot laktosfri grädde. Men tänk då på att avreda något lite mera. Det har en tendens att bli lite tunnare med sådan grädde. |