Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Lingonmarmelad- med Nektarin och Vanilj

Portioner: 100 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori:
Inlagt av:
Ursprung: Eget

Ingredienser

1 kg lingon
1 kg nektariner tärnade
1.3 kg strösocker
1 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk atamon
Gör så här

Lägg lingon, nektariner och socker i en kastrull och låt koka tills nektarinerna mjuknat.

Skumma efterhand och rör då och då så att det inte bränner fast i botten.

Kolla med syltprov att marmeladen är lagom fast, annars koka lite till.

Tillsätt vanilj och atamon och häll upp (ända upp) i rena varma burkar.
Jag brukar sätta in burkarna i kall ugn, lÃ¥ta den gÃ¥ upp till 150° och lÃ¥ta dom stÃ¥ där i minst fem minuter.

Locka på en gång. Med diskhandskar får man bra grepp och det blir lite mindre hett.
Vänd sen burkarna upp och ner och låt dom stå så tills dom kallnat.


Har man möjlighet att förvara svalt går det bra utan atamon, men eftersom mina står i rumstemperatur så får jag "sejfa".

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024