Portioner:
|
100
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
|
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget |
Ingredienser
1 kg
|
lingon |
|
|
|
1 kg
|
nektariner |
tärnade |
|
|
1.3 kg
|
strösocker |
|
|
|
1 tsk
|
äkta vaniljpulver |
|
|
|
2 tsk
|
atamon |
|
|
|
|
Gör så här
Lägg lingon, nektariner och socker i en kastrull och låt koka tills nektarinerna mjuknat.
Skumma efterhand och rör då och då så att det inte bränner fast i botten.
Kolla med syltprov att marmeladen är lagom fast, annars koka lite till.
Tillsätt vanilj och atamon och häll upp (ända upp) i rena varma burkar.
Jag brukar sätta in burkarna i kall ugn, lÃ¥ta den gÃ¥ upp till 150° och lÃ¥ta dom stÃ¥ där i minst fem minuter.
Locka på en gång. Med diskhandskar får man bra grepp och det blir lite mindre hett.
Vänd sen burkarna upp och ner och låt dom stå så tills dom kallnat.
Har man möjlighet att förvara svalt går det bra utan atamon, men eftersom mina står i rumstemperatur så får jag "sejfa". |