Portioner:
|
6
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Vegetariskt, Veganskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
2 msk
|
rapsolja |
|
|
|
8 dl
|
vatten |
|
|
|
800 g
|
krossad tomat |
|
|
|
200 g
|
gul lök |
|
|
|
6 trn
|
grönsaksbuljong |
|
|
|
2 krm
|
svartpeppar, malen |
|
|
|
2 krm
|
Paprikapulver |
|
|
|
3 krm
|
koriander, malen |
|
|
|
3 krm
|
spiskummin |
|
|
|
3 krm
|
oregano |
|
|
|
3 krm
|
chilipulver |
|
|
|
460 g
|
Hälsans kök, pulled |
eller annat vegkött eller vegkebab |
|
|
3 tsk
|
salt |
|
|
|
100 g
|
fefferoni |
|
|
|
4 msk
|
spad från fefferoniburken |
|
|
|
45 g
|
maizena majsstärkelse |
|
|
|
|
vatten att röra ut maizenan i |
|
|
|
|
Gör så här
Hacka löken.
Mixa fefferonin och ta med skaft och kärnor också. Har man ingen mixer kan man hacka den istället, men ta inte med skaften i så fall.
Lägg alla ingredienser utom maizenan och det sista vattnet i en gryta.
Koka upp och låt puttra tills löken är kokt.
Red av med maizenan och låt puttra lite till.
Servera med ris och fefferoni. |