Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Madames fläskfilé

En 80-talsklassiker

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung: Meta

Ingredienser

600 g fläskfilé kan drygas ut med fint fläsk från skinkan
1.3 brk champinjoner eller 2-3 hg färska
2 st gul lök medelstora
1 dl fint, osötat skorpmjöl
2.5 dl grädde kanske lite mer
1 sl vitt vin eller svampspad
salt
paprikapulver
smör
riven ost schweizer
Gör så här

Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och platta ut dem.Bryn dem fint och krydda med salt och paprika. Lägg på eldfast fat.

Skiva och smörkoka löken mjuk och blank tillsammans med champinjonerna. Strö över skorpmjöl och späd med grädde och vin till en lagom tjock stuvning.
Smaksätt och späd mer om så behövs.

Häll röran över filéerna, strö pÃ¥ riven ost och gratinera vid 250-275° 10-15 minuter.

Om rätten är nylagad och varm eller vid 225-250° ca 20 minuter om rätten är kall dÃ¥ den sätts i ugnen.

Gott med grönsallad och klyftpotatis till.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024