Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Meta |
Ingredienser
600 g
|
fläskfilé |
kan drygas ut med fint fläsk från skinkan |
|
|
1.3 brk
|
champinjoner |
eller 2-3 hg färska |
|
|
2 st
|
gul lök |
medelstora |
|
|
1 dl
|
fint, osötat skorpmjöl |
|
|
|
2.5 dl
|
grädde |
kanske lite mer |
|
|
1 sl
|
vitt vin |
eller svampspad |
|
|
|
salt |
|
|
|
|
paprikapulver |
|
|
|
|
smör |
|
|
|
|
riven ost |
schweizer |
|
|
|
Gör så här
Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och platta ut dem.Bryn dem fint och krydda med salt och paprika. Lägg på eldfast fat.
Skiva och smörkoka löken mjuk och blank tillsammans med champinjonerna. Strö över skorpmjöl och späd med grädde och vin till en lagom tjock stuvning.
Smaksätt och späd mer om så behövs.
Häll röran över filéerna, strö pÃ¥ riven ost och gratinera vid 250-275° 10-15 minuter.
Om rätten är nylagad och varm eller vid 225-250° ca 20 minuter om rätten är kall dÃ¥ den sätts i ugnen.
Gott med grönsallad och klyftpotatis till. |