Portioner:
|
11
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Veganskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Mamma, men veganiserat av mig. |
Ingredienser
500 g
|
Vegfärs |
|
|
|
350 g
|
gul lök |
|
|
|
2 msk
|
olja |
|
|
|
2 brk
|
krossad tomat |
|
|
|
3 trn
|
Grönsaksbuljong |
|
|
|
1 dl
|
tomatpuré |
|
|
|
300 g
|
morötter |
|
|
|
300 g
|
palsternackor |
|
|
|
300 g
|
rotselleri |
|
|
|
3 st
|
vitlöksklyftor |
stora |
|
|
2 brk
|
Skivade champinjoner |
stora burkar och spadet ska användas |
|
|
150 g
|
paprika |
grön |
|
|
0.5 dl
|
ketchup |
|
|
|
1 dl
|
grädde |
växtbaserad |
|
|
|
Gör så här
Hacka löken och skär rotfrukterna och paprikan i grova strimlor.
Fräs färs och lök i oljan i en gryta.
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med lite innan krossad tomat, buljong, rotfrukter, pressad vitlök och champinjonerna med sitt spad tillsätts. Späd med vatten vid behov.
Låt allt puttra tills rotfrukterna är mjukare men ganska al dente.
Tillsätt paprikan och grädden. Låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och lite ketchup.
Det går jättebra att hoppa över färsen och bara köra på grönsakerna eller att ha i linser eller bönor istället.
Servera med spagetti, tomatklyftor och växtparmesan. |