Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Morsans köttfärssås

Portioner: 11 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Veganskt,
Inlagt av:
Ursprung: Mamma, men veganiserat av mig.

Ingredienser

500 g Vegfärs
350 g gul lök
2 msk olja
2 brk krossad tomat
3 trn Grönsaksbuljong
1 dl tomatpuré
300 g morötter
300 g palsternackor
300 g rotselleri
3 st vitlöksklyftor stora
2 brk Skivade champinjoner stora burkar och spadet ska användas
150 g paprika grön
0.5 dl ketchup
1 dl grädde växtbaserad
Gör så här

Hacka löken och skär rotfrukterna och paprikan i grova strimlor.
Fräs färs och lök i oljan i en gryta.
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med lite innan krossad tomat, buljong, rotfrukter, pressad vitlök och champinjonerna med sitt spad tillsätts. Späd med vatten vid behov.
Låt allt puttra tills rotfrukterna är mjukare men ganska al dente.
Tillsätt paprikan och grädden. Låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och lite ketchup.
Det går jättebra att hoppa över färsen och bara köra på grönsakerna eller att ha i linser eller bönor istället.

Servera med spagetti, tomatklyftor och växtparmesan.

Det här receptet är sparat av 13 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024