Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Rabarbersylt Med Kanel & Kardemumma

Jättegod syrlig kakfyllning :)

Portioner: 1 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori:
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

400 g Rabarber
400 g strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
atamon
Gör så här

Skölj rabarbern och skär i ca halvcentimetertjocka skivor.

Skalet behöver inte tas bort men se till att skära igenom ordentligt så det inte blir trådigt.

Varva i en kastrull och låt stå och safta sig i rumstemperarur ett par timmar.

Rör gärna om ett par gånger under tiden.

Eller förbered hit redan dagen innan och låt stå i kylen och safta sig.

Koka upp och låt puttra tills sylten mörknat och fått simmig konsistens.

Rör om lite då och då så det inte bränns i botten och sylten mosas till lite.

Gör syltprov och dra av från värmen när den är klar.

Tillsätt atamon enligt anvisning på flaskan om du inte har plats i kyl eller i en sval matkällare för sylten.

Fyll ända upp i rena varma glasburkar.

Jag värmer frÃ¥n kall ugn till 150° i nÃ¥gra minuter och lockar med atamonsköljda lock.

Sen vänder jag burkarna upp och ner tills dom kallnat.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024