Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Lånat från Tasteline |
Ingredienser
600 g
|
Falukorv |
|
|
|
|
Senap |
|
|
|
|
Ketchup |
|
|
|
50 g
|
Riven ost |
|
|
|
2 st
|
Röd lök |
|
|
|
1 st
|
Äpple |
|
|
|
200 g
|
Coctailtomater |
|
|
|
|
Gör så här
Korv:
1. Sätt ugnen pÃ¥ 225°.
Potatismos:
1. Skala och halvera potatisen. Sätt på kokning.
Korv:
1. Skär lök och äpple i tunna skivor, halvera tomaterna.
2. Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.
3. Skär skåror i korven. Fördela senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök, äpple och tomater runt om korven.
4. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
Potatismos:
1. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa allt till den konsistens du önskar, tillsätt mer mjölk och smör om potatisen är torr. |