Portioner:
|
30
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Veganskt, Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
Kakorna
|
400 g
|
vetemjöl |
|
|
|
150 g
|
strösocker |
|
|
|
60 g
|
kikärtsspad |
|
|
|
200 g
|
mjölkfritt margarin |
|
|
|
0.3 tsk
|
hjorthornssalt |
|
|
|
Citronkrämen
|
40 g
|
mjölkfritt margarin |
rumsvarmt |
|
|
475 g
|
florsocker |
|
|
|
2 msk
|
färskpressad citron |
ev. mer |
|
|
1 tsk
|
citronzest |
|
|
|
|
Gör så här
Blanda alla ingredienser till kakorna i en matberedare eller på bakbordet. Låt degen vila i en halvtimme.
Kavla ut degen till 2-3 mm tjocklek. Avsluta med att kavla över med en kruskavel.
Ta ut kakor med en form på ca 5 cm i diameter och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen pÃ¥ 220° och Gädda i cirka 8 minuter pÃ¥ 220°.
Medans de gräddas blandar du ihop fyllningen.
När kakorna har svalnat breds fyllning på en kaka och läggs ihop med en kaka ovanpå.
Det blir mycket kräm så du behöver absolut inte snåla och den håller länge i kylen dessutom :)
|