Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Janssons Frestelse

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: 45 minuter
Kategori: Fisk & Skaldjur,
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

12 st potatisar skalad eller tvättad
1 burk ansjovis 125g
3 dl grädde 40%
1 st gul lök stor
15 g margarin
ströbröd
peppar
salt
Gör så här

Skala och strimla potatisen i ca 5-8 mm tjocka stavar.
Finhacka löken.

Sätt ugnen pÃ¥ 175°.

Blanda spadet från ansjovisburken med grädden.
Täck botten i en ugnsfast form med hälften av potatisen.
Fördela löken och ansjovisen över. Salta och peppra och sedan resten av potatisen.

Häll grädden med ansjovisspadet över formen och strö över ströbrödet.
Salta och peppra.
Sprid ut margarinet i små klickar.

Sätt i ugnen i ca 40 minuter. Skydda med folie om den får för mycket färg.

Det här receptet är sparat av 21 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024