Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Vegetariskt, Veganskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
3 st
|
gul lök |
|
|
|
2 brk
|
Champinjoner |
stor (även spadet) |
|
|
2 msk
|
margarin |
|
|
|
3 msk
|
Paprikapulver |
|
|
|
450 g
|
Veganskt köttsubstitut |
Tex.Chickened out chunks från The Vegetarian Butcher eller Filébitar från Hälsans Kök |
|
|
3 msk
|
brynt scharlottenlökfond |
|
|
|
1 trn
|
Grönsaksbuljong |
|
|
|
2 msk
|
maizena majsstärkelse |
|
|
|
|
vatten |
|
|
|
1 msk
|
paprikapulver |
|
|
|
2 tsk
|
strösocker |
|
|
|
|
Gör så här
Hacka löken grovt och stek den i margarinet i en gryta tillsammans med champinjonerna och den större mängden paprikapulver.
Låt fräsa en stund så att löken mjuknar lite och låt sedan även "köttet" fräsa med en stund.
Tillsätt buljongtärningen och fonden, häll i champinjonspadet och låt puttrar en stund så smakerna går ihopsig.
Red av med majzenan utrörd i vattnet och smaka av med strösockret och den mindre mängden paprikapulver.
Serveras med hemgjort potatismos, helst gratinerat på 200º i en form med Paprikaröran i mitten och riven ost över.
Gratinera gärna moset en liten extra vända först så blir det mer färg på det.
|