Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
30 minuter |
Kategori: |
Vegetariskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget |
Ingredienser
1 kg
|
potatis |
|
|
|
1.5 st
|
röd lök |
|
|
|
0.5 dl
|
rapsoja |
|
|
|
1 dl
|
vatten |
|
|
|
2 msk
|
äppelcidervinäger |
eller vad som finns hemma |
|
|
1.5 tsk
|
fransk senap |
|
|
|
2 msk
|
gräslök |
|
|
|
|
salt |
|
|
|
|
vitpeppar |
|
|
|
|
Gör så här
Skala och koka potatisen (inte för länge). Låt svalna så
pass att det går att skära den i lagomna bitar.
Dela löken i halvor och en gång till innnan den skivas.
Vispa ihop resten till dressing och häll över potatisen och löken.
Potatisen ska fortfarande vara varm då den liksom suger
åt sig av dressingen, men går sen utmärkt att ätas kall eller varm
som man vill. |