Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
45 minuter |
Kategori: |
Fisk & Skaldjur, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Svärmor |
Ingredienser
2 dl
|
ris |
|
|
|
1 brk
|
krabba |
|
|
|
1 brk
|
sparris |
|
|
|
1.5 dl
|
majonnäs |
|
|
|
1 st
|
äggvita |
|
|
|
2 tsk
|
vetemjöl |
|
|
|
0.5 tsk
|
salt |
|
|
|
0.5 tsk
|
curry |
|
|
|
2 msk
|
smör |
|
|
|
|
vatten |
|
|
|
|
Gör så här
Koka riset i 4 dl krabb-sparris-spad + vatten med salt, curry och smör i 15 minuter under lock. Låt stå 10 minuter.
Vispa under tiden vitan till hårt skum och blanda ner majonnäs och mjöl.
Lägg riset i smord form och fördela krabba och sparris jämnt över.
Bred ut äggvitevispet överst.
Gratinera det hela ca 20 minuter i 200°.
Till detta passar det superduper med varmt vitlöksbröd
|