Portioner:
|
30
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
40 minuter |
Kategori: |
Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
3 st
|
ägg |
|
|
|
4.5 dl
|
srösocker |
|
|
|
2.3 dl
|
mjölk |
|
|
|
4.5 dl
|
vetemjöl |
|
|
|
1 msk
|
bakpulver |
|
|
|
1 msk
|
vaniljsocker |
|
|
|
1.5 msk
|
kakao |
|
|
|
225 g
|
smör |
smält |
|
|
3 msk
|
kaffe |
färdigt |
|
|
|
smör och mannagryn |
till långpannan |
|
|
Glasyr
|
4 msk
|
kaffe |
färdigt |
|
|
300 g
|
florsocker |
|
|
|
90 g
|
smör |
smält |
|
|
1.5 msk
|
kakao |
|
|
|
2 tsk
|
vaniljsocker |
|
|
|
|
strössel eller kokosflingor |
|
|
|
|
Gör så här
Kakan:
Rör ihop ägg och socker.
Blanda ner mjölken.
Blanda ner alla torra ingredienser tillsammans.
Tillsätt det avsvalnade smöret och kaffet.
Häll smeten i en smord långpanna strödd med mannagryn. Gräddas tills kakan känns torr och släpper i kanterna 20-25min i 175º.
Glasyren:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och kaffe. Täck kakan med glasyren och strö över strössel eller kokos.
Skär i lagom stora bitar. |