Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Glögg

I vår familj börjar julstöket redan i januari med att starta årets glögg :) Godare får man leta efter!

Portioner: 50 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori:
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

100 g jäst
4.5 l svagdricka
2 kg strösocker eller byt en fjärdedel mot farin eller muscovado
2 dl russin
1 msk hela nejlikor
1 msk hela kardemummakärnor
Gör så här

Rör ut jästen i lite av drickan.
I med allt i en jäshink (ingen omrörning behövs), sätt på lock och sätt i jäsröret med vatten i. Det kommer att börja bubbla nästan direkt pg.a kolsyran.
Nu ska det få jäsa i ca 5-6 veckor på en hyfsat varm plats.

Efter jäsningen:
Lyft upp hinken på en bänk där den kan stå ifred i minst 3 dygn (tag av locket och lägg dit det löst) hinken får ej skakas.

Tappa försiktigt (bottensatsen får inte röras upp) över i annan hink/damejanne med en hävert och låt stå övertäckt och vila i ett par veckor.

Tappa upp på flaskor och gör fina etiketter till.

Glöggen som håller ca 15 % håller sig i flera år i rumstemperatur men brukar ha strykande åtgång.

Portionerna är lite på en höft, jag har aldrig räknat.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024