Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

5-timmarslamm

Gott och enkelt!

Portioner: 6 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung: Jamie Oliver/tasteline

Ingredienser

1 stor lammstek med eller utan ben
olivolja
salt och peppar
6 skiv bacon Rökt fläsk går bra!
3 st röda lökar
3 st vitlöksklyftor Kan uteslutas
2 nävar färska örtkryddor timjan, rosmarin, lagerblad
4 stora potatisar skurna i bitar
1 st rotselleri skuren i bitar
6 st morötter skurna i bitar
3 st palsternackor skurna i bitar
75 cl vitt vin
75 cl vatten
Gör så här

1. Värm ugnen till 170°.

2. Bryn lammsteken på alla sidor i olivolja en stor stekpanna. Salta och peppra.

3. Tillsätt bacon i tärningar, hela lökar och vitlöksklyftor och stek i ytterligare 3 minuter.

4. Flytta över allt till en ugnsfast form eller långpanna.

5. Släng i de hackade örterna och grönsakerna. Häll på vinet och lika mycket vatten. Salta och peppra grönsaker och vätskan.

6. Täck över med folie. Stek i ugnen i 5 timmar.

7. Smaksätt skyn med lite kalvfond, salt och peppar om så behövs.

8. Servera direkt ur pannan. Skär stora bitar av köttet, sleva upp grönsaker och servera med ett gott bröd som kan suga upp såsen.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024