Portioner:
|
6
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Jamie Oliver/tasteline |
Ingredienser
1 stor
|
lammstek |
med eller utan ben |
|
|
|
olivolja |
|
|
|
|
salt och peppar |
|
|
|
6 skiv
|
bacon |
Rökt fläsk går bra! |
|
|
3 st
|
röda lökar |
|
|
|
3 st
|
vitlöksklyftor |
Kan uteslutas |
|
|
2 nävar
|
färska örtkryddor |
timjan, rosmarin, lagerblad |
|
|
4 stora
|
potatisar |
skurna i bitar |
|
|
1 st
|
rotselleri |
skuren i bitar |
|
|
6 st
|
morötter |
skurna i bitar |
|
|
3 st
|
palsternackor |
skurna i bitar |
|
|
75 cl
|
vitt vin |
|
|
|
75 cl
|
vatten |
|
|
|
|
Gör så här
1. Värm ugnen till 170°.
2. Bryn lammsteken på alla sidor i olivolja en stor stekpanna. Salta och peppra.
3. Tillsätt bacon i tärningar, hela lökar och vitlöksklyftor och stek i ytterligare 3 minuter.
4. Flytta över allt till en ugnsfast form eller långpanna.
5. Släng i de hackade örterna och grönsakerna. Häll på vinet och lika mycket vatten. Salta och peppra grönsaker och vätskan.
6. Täck över med folie. Stek i ugnen i 5 timmar.
7. Smaksätt skyn med lite kalvfond, salt och peppar om så behövs.
8. Servera direkt ur pannan. Skär stora bitar av köttet, sleva upp grönsaker och servera med ett gott bröd som kan suga upp såsen.
|