Portioner:
|
6
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Veganskt, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget recept |
Ingredienser
1 st
|
vitlök |
hel |
|
|
3 dl
|
växtbaserad grädde |
|
|
|
3 dl
|
växtbaserad mjölk |
|
|
|
2 msk
|
soja |
|
|
|
4 msk
|
maizena |
|
|
|
1.5 dl
|
vatten |
|
|
|
400 g
|
krossad tomat |
|
|
|
1 trn
|
grönsaksbuljong |
|
|
|
500 g
|
rökt tofu, |
strimlad |
|
|
|
vitpeppar |
nymald |
|
|
|
Gör så här
Dela vitlöken i klyftor utan att skala och lägg pÃ¥ en plÃ¥t i ugnen pÃ¥ 250° och lÃ¥t dom rosta i ca 10 minuter tills dom nästan börjar svartna i skalet.
Låt dom svalna lite och ta bort skalet. Skär bort den hårdare delen på varje klyfta och skiva sen klyftorna eller lägg dom i såsen innan skinkan och mixa med stavmixern.
Häll grädde, mjölk och soja i en kastrull. Koka upp och red av med maizenan utrörd i vattnet.
Tillsätt tomat, buljong, tofu och vitlök och låt puttra en stund.
Den ska vara mellan sås och stuvning i konsistens så den inte hamnar på botten av tallriken utan stannar i pastan. Red eller späd till lagom tjocklek om det behövs.
Servera till pasta t.ex. Linguine och vrid över tallriken med vitpepparkvarnen som pricken över i.
Röd paprika är gott till. |