Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Banankaka

Portioner: 10 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Veganskt, Fikabröd,
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

75 g margarin
2 msk havredryck
3 dl strösocker
0.5 tsk salt
1.5 tsk vaniljsocker
2 st bananer mogna
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
120 g kikärtsspad
Gör så här

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

Tillsätt mjölk, socker, salt och vaniljsocker.

Mosa bananerna och rör ner dom.

Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det
i smeten.

Vispa kikärtsspadet till hårt skum och vänd försiktigt ner det också.

Häll det hela i en välsmord bröad slät 1,5-liters form (jag tycker att den blir bättre i en avlång än i en rund) och grädda på 175º ca 45-50 min.

Låt kakan svalna något innan den vänds upp.

Kakan är godast när den har kallnat och håller sig saftig länge, om man nu kan låta bli den ;-)

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024