Portioner:
|
10
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Veganskt, Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
75 g
|
margarin |
|
|
|
2 msk
|
havredryck |
|
|
|
3 dl
|
strösocker |
|
|
|
0.5 tsk
|
salt |
|
|
|
1.5 tsk
|
vaniljsocker |
|
|
|
2 st
|
bananer |
mogna |
|
|
2.5 dl
|
vetemjöl |
|
|
|
1 tsk
|
bikarbonat |
|
|
|
120 g
|
kikärtsspad |
|
|
|
|
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Tillsätt mjölk, socker, salt och vaniljsocker.
Mosa bananerna och rör ner dom.
Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det
i smeten.
Vispa kikärtsspadet till hårt skum och vänd försiktigt ner det också.
Häll det hela i en välsmord bröad slät 1,5-liters form (jag tycker att den blir bättre i en avlång än i en rund) och grädda på 175º ca 45-50 min.
Låt kakan svalna något innan den vänds upp.
Kakan är godast när den har kallnat och håller sig saftig länge, om man nu kan låta bli den ;-) |