Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
FÃ¥gel, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Bo Hagström |
Ingredienser
4 st
|
majskycklingfiléer |
ca 700 g (eller tex lårfiléer) |
|
|
|
vitpeppar |
|
|
|
2 msk
|
extra jungfruolja |
|
|
|
1 msk
|
smör |
|
|
|
1 st
|
gul lök |
|
|
|
1 st
|
morot |
|
|
|
1 st
|
selleristjälk |
|
|
|
1 msk
|
rosmarin |
finhackad |
|
|
6 cl
|
apelsinlikör |
|
|
|
1 dl
|
rödvin |
|
|
|
2 msk
|
tomatpuré |
|
|
|
1 st
|
apelsin |
|
|
|
1 dl
|
vatten |
|
|
|
1 msk
|
kycklingfond |
|
|
|
300 g
|
pappardelle |
(eller annan pasta) |
|
|
0.5 dl
|
persilja |
finhackad |
|
|
|
salt |
|
|
|
|
Gör så här
Skär kycklingfilén i ca 2 cm stora tärningar. Krydda med vitpeppar. Bryn tärningarna runt om i fettet i en stekgryta.
Tillsätt grovt hackad lök, tärnad morot, fint skuren selleri och rosmarin. Låt fräsa tills det börjar ta färg. Tillsätt likör och låt den nästan koka in.
Häll i rödvin och tomatpuré. Riv ner skalet på en tvättad apelsin. Pressa ur saften, tillsätt vatten och fond.
LÃ¥t sakta puttra i ca 30 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hälla av vattnet och blanda pastan med kycklingsåsen. Rör ner persilja och smaka av med salt.
|