Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Pappardelle med kycklingfilé

Pappardelle con ragù di pollo

Portioner: 4 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: FÃ¥gel,
Inlagt av:
Ursprung: Bo Hagström

Ingredienser

4 st majskycklingfiléer ca 700 g (eller tex lårfiléer)
vitpeppar
2 msk extra jungfruolja
1 msk smör
1 st gul lök
1 st morot
1 st selleristjälk
1 msk rosmarin finhackad
6 cl apelsinlikör
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 st apelsin
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
300 g pappardelle (eller annan pasta)
0.5 dl persilja finhackad
salt
Gör så här

Skär kycklingfilén i ca 2 cm stora tärningar. Krydda med vitpeppar. Bryn tärningarna runt om i fettet i en stekgryta.

Tillsätt grovt hackad lök, tärnad morot, fint skuren selleri och rosmarin. Låt fräsa tills det börjar ta färg. Tillsätt likör och låt den nästan koka in.

Häll i rödvin och tomatpuré. Riv ner skalet på en tvättad apelsin. Pressa ur saften, tillsätt vatten och fond.
LÃ¥t sakta puttra i ca 30 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hälla av vattnet och blanda pastan med kycklingsåsen. Rör ner persilja och smaka av med salt.


Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024