Portioner:
|
2
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
FÃ¥gel, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Hittat på nätet nånstans |
Ingredienser
1 st
|
hel kyckling |
|
|
|
0.5 dl
|
rapsolja |
|
|
|
1 msk
|
kinesisk soja |
|
|
|
2 st
|
vitlöksklyftor |
pressade |
|
|
1 msk
|
paprikapulver |
|
|
|
1 msk
|
oregano |
|
|
|
1.5 krm
|
kajennpeppar |
|
|
|
1 tsk
|
svartpeppar |
finmald |
|
|
1 tsk
|
salt |
|
|
|
|
Gör så här
Dela kycklingen i två halvor och lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
Blanda oljan och sojan med alla kryddor och gnid eller pensla kycklingen runt om, även undersidan.
Sätt in i ugnen pÃ¥ 200° i 60-70 minuter tills den är helt färdig.
Ös eller pensla några vändor under tiden.
Tag rätt på skyn och vispa ihop till en sås med grädde, red av och färga eventuellt med lite soja.
Häll gärna i en burk skivade champinjoner också.
Eller så fryser du in skyn att ha som grund till en soppa, sås eller att ha som smaksättare i t.ex köttfärslimpan vid senare tillfälle.
Receptet är egentligen för två personer om den är med bara en sallad till.
Med sås och t.ex ris till räcker det gott till fyra.
|