Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
40 minuter |
Kategori: |
Fisk & Skaldjur, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
ICA Maxis reklamblad, något modifierat. |
Ingredienser
400 g
|
fryst torsk |
|
|
|
200 g
|
skalade räkor |
|
|
|
0.5
|
purjolök |
|
|
|
|
smör |
|
|
|
|
salt och peppar |
|
|
|
2 dl
|
grädde |
valfri fetthalt |
|
|
4 msk
|
kaviar |
jag använde stenbitsrom |
|
|
200 g
|
fryst haricots verts |
|
|
|
|
hackad dill |
|
|
|
|
Gör så här
Tina fisken och räkorna. Sätt ugnen pÃ¥ 175°. Skär fisken i tvÃ¥ eller fyra bitar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt i formen mitt i ugnen och baka tills fisken är genomstekt.
Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i smör. Tillsätt grädden och koka ihop såsen något. Tillsätt kaviaren och smaka av med salt och peppar.
Koka haricots verts ett par minuter. Låt dem rinna av och tillsätt smör så bönorna blir blanka och fina. Blanda i den hackade dillen och räkorna.
Kan serveras med potatis, men smakar utmärkt som det är utan något mer.
Receptet är avsett för fyra personer, men vi var två och åt upp rubbet! Dock utan potatis. |