Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
45 minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Eget |
Ingredienser
Köttet
|
1 st
|
fläskfilé |
|
|
|
1 tsk
|
vitlökspulver |
|
|
|
2 tsk
|
oregano |
|
|
|
1 tsk
|
ingefära |
pulver |
|
|
1 msk
|
rapsolja |
|
|
|
SÃ¥sen
|
0.5 tsk
|
vitlökspulver |
|
|
|
2 tsk
|
oregano |
|
|
|
0.5 tsk
|
ingefära |
pulver |
|
|
3 dl
|
grädde |
|
|
|
1 msk
|
kinesisk soja |
|
|
|
3 msk
|
kaffe |
|
|
|
1 trn
|
hönsbuljong |
|
|
|
3 msk
|
smör |
|
|
|
1 dl
|
creme fraiche |
|
|
|
1 dl
|
vatten |
|
|
|
2 msk
|
maizena |
|
|
|
|
vitpeppar |
nymald |
|
|
|
Gör så här
Putsa fläskfilén och klappa in de torra kryddorna runt om och låt marinera i kyl någon timme.Tag fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter innan grillning och klappa på oljan. Grilla tills köttet är färdigt.
SÃ¥sen:
Passa på att ösa ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull när du ändå har kryddorna framme och ställa i kylen tills det blir dags att koka den.
Koka upp ingredienserna till såsen. Rör ordentligt så maizenan blandas och inte lägger sig på botten.
Tidsangivelsen är bara för den verkliga blandning-/tillagningstiden, inte marinering. |