Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
60 minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Egen idé |
Ingredienser
400 g
|
nötfärs |
|
|
|
100 g
|
blandsvamp |
|
|
|
0.5 dl
|
havregryn |
|
|
|
1 st
|
ägg |
|
|
|
1.5 dl
|
vispgrädde |
|
|
|
1 st
|
gul lök |
|
|
|
2 tsk
|
buljongpulver |
|
|
|
1 tsk
|
salt |
|
|
|
0.5 dl
|
ströbröd |
|
|
|
1 g
|
riven ost |
gärna smakrik |
|
|
2 tsk
|
Flytande margarin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gör så här
Lägg havregrynen och ströbrödet i blöt i grädden och tillsätt salt och buljongpulver.
Hacka löken och blanda ner den tillsammans med färsen och osten i vätskan.
Rör ihop allt till en jämn smet.
Forma smeten till en limpa i en ugnsfast form, pensla med margarinet och grädda i 200° i 40-50 minuter. (tempa gärna = 70°)
Ta ut ur ugnen och låt vila på spisen eller ugnsluckan i ca 5 minuter under aluminiumfolie.
Servera med bakad potatis, vitlökssmör och en god sallad. |