Du har valt 5 portioner men originalreceptet är på 15.
Vill du visa originalreceptet? ... KLICKA HÄR!
Portioner:
|
5
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
14 minuter |
Kategori: |
Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
0.3
|
ägg |
|
|
|
0.4 dl
|
strösocker |
|
|
|
58.3 g
|
smält smör |
|
|
|
2.5 dl
|
vetemjöl |
|
|
|
0.7 msk
|
vaniljsocker |
|
|
|
1 tsk
|
bakpulver |
|
|
|
0.7 dl
|
mjölk |
|
|
|
florsocker glasyr
|
msk
|
naturlig citronarom |
|
|
|
|
valfri karamellfärg |
|
|
|
|
vatten |
|
|
|
|
strössel |
|
|
|
|
Gör så här
1. Vispa ägg och socket poröst. Tillsätt matfett och mjölk.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner.
3. Klicka/rulla degen i jämnstora bullar direkt på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda i 200° i 12-14 min (nederst i ugnen). LÃ¥t bullarna kallna.
5. Rör samman ingredienserna till glasyren till en tjock smet. Pensla på glasyren eller stryck ut med en bordskniv. Garnera med strössel.
Klart att avnjutas! |