Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Pizza

Snabba bakpulvervarianten. Fyllningen kan varieras i oändlighet!

Du har valt 20 portioner men originalreceptet är på 2.
Vill du visa originalreceptet? ... KLICKA HÄR!
Portioner: 20 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

Degen
15 dl mjölk
35 dl vetemjöl
250 g margarin
20 tsk bakpulver
5 tsk salt
Tomatsås
10 msk olja
10 st gul lök
4000 g krossad tomat
20 tsk oregano
20 msk tomatpuré
5 tsk salt
20 tsk strösocker
Fyllning 1
1500 g riven ost
1500 g tacofärs
Fyllning 2
1500 g riven ost
1000 g rökt skinka
750 g champinjoner
Fyllning 3
1500 g riven ost
1500 g nötfärs blandad med 1 tsk grovmalen svartpeppar och 1 krm salt
600 g bacon delade i bitar
10 brk Skivade champinjoner ca 230 g
Gör så här

Börja med såsen:
Hacka löken och fräs den i oljan så den mjuknar något utan att ta färg.

Tillsätt resten och låt puttra ihop några minuter.

Mixa eventuellt såsen lite slätare men inte vattentunn.

Ställ att svalna.

Sen tar vi degen:
Blanda ihop allt till en deg och kavla ut till två pizzor (eller en stor över hela plåten).

Lägg på bakplåtspapper och bred på ca en dl sås per pizza.

Strö på osten och den fyllning du vill ha.

Tacofärsen och nötfärsen (eller varför inte lamm) läggs lite här och där i små högar.

Grädda pÃ¥ 200-225° tills osten smält och pizzan fÃ¥tt fin färg.


Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2024