Portioner:
|
2
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Kött & korv, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
Degen
|
1.5 dl
|
mjölk |
|
|
|
3.5 dl
|
vetemjöl |
|
|
|
25 g
|
margarin |
|
|
|
2 tsk
|
bakpulver |
|
|
|
0.5 tsk
|
salt |
|
|
|
Tomatsås
|
1 msk
|
olja |
|
|
|
1 st
|
gul lök |
|
|
|
400 g
|
krossad tomat |
|
|
|
2 tsk
|
oregano |
|
|
|
2 msk
|
tomatpuré |
|
|
|
0.5 tsk
|
salt |
|
|
|
2 tsk
|
strösocker |
|
|
|
Fyllning 1
|
150 g
|
riven ost |
|
|
|
150 g
|
tacofärs |
|
|
|
Fyllning 2
|
150 g
|
riven ost |
|
|
|
100 g
|
rökt skinka |
|
|
|
75 g
|
champinjoner |
|
|
|
Fyllning 3
|
150 g
|
riven ost |
|
|
|
150 g
|
nötfärs |
blandad med 1 tsk grovmalen svartpeppar och 1 krm salt |
|
|
60 g
|
bacon |
delade i bitar |
|
|
1 brk
|
Skivade champinjoner |
ca 230 g |
|
|
|
Gör så här
Börja med såsen:
Hacka löken och fräs den i oljan så den mjuknar något utan att ta färg.
Tillsätt resten och låt puttra ihop några minuter.
Mixa eventuellt såsen lite slätare men inte vattentunn.
Ställ att svalna.
Sen tar vi degen:
Blanda ihop allt till en deg och kavla ut till två pizzor (eller en stor över hela plåten).
Lägg på bakplåtspapper och bred på ca en dl sås per pizza.
Strö på osten och den fyllning du vill ha.
Tacofärsen och nötfärsen (eller varför inte lamm) läggs lite här och där i små högar.
Grädda pÃ¥ 200-225° tills osten smält och pizzan fÃ¥tt fin färg.
|